Testrit: Thompson BC-E City

De Thompson BC-E City is een aluminium  E-bike met heel veel potentieel. Wat meteen opvalt, is zijn verfijnde afwerking. De bekabeling, de verlichting, het slot en de spatborden zijn mooi ingewerkt, waardoor de tweewieler er zeer degelijk uit ziet. Deze Belgische fabrikant slaagt erin om ondanks zijn scherpe prijzen fietsen te produceren van een uitstekende kwaliteit!

Zijn instelbare verende voorvork en verende zadelpen staan garant voor aangename fietstochtjes. Tevens er is een lock functie voorzien om de verende voorvork vast te zetten indien nodig. Het zadel van royal gel zorgt voor een ergonomische zithouding tijdens het fietsen.

Motor
Deze fiets wordt aangedreven door de intussen alom bekende Bosch performance Line 75Nm motor met Smart systeem in combinatie met het Bosch Intuvia 100 display.

Deze biedt een perfecte ondersteuning om net die extra kilometers af te leggen of om die steile heuvel op te fietsen. Standaard wordt er gebruik gemaakt van een traditionele kettingaandrijving, maar optioneel kan deze worden vervangen door een Gates CDX riem.

Batterij
De batterij is volledig ingewerkt in het frame waardoor deze volledig onzichtbaar is. Standaard is er een powertube 625WH batterij voorzien om een respectabele afstand te kunnen afleggen. Optioneel kan deze worden geüpgraded naar een 750WH batterij.

Remmen
Buiten het comfortabel vertrekken en cruisen aan 25km/u zijn ook goede remmen een must. Deze E-bike beschikt voor en achter over Shimano hydraulische disc remmen, waardoor de fietser snel kan stoppen, indien nodig.

Banden
Er werd gekozen voor Schwalbe marathon E plus banden. Deze bieden maximale zekerheid bij hoge snelheden en langere afstanden en beschikken over een lekbescherming level 7.

Door weer en wind
Ook voor woon-werk verkeer is deze e-bike uiterst geschikt. De Thompson beschikt over zeer degelijke spatborden en voldoende verlichting.

Conclusie
Doordat deze e-bike aanpasbaar is aan de noden van de gebruiker is de Thompson BC-E City niet enkel een E-Bike voor de kilometervreters maar ook voor de occasionele fietsers. Er kan worden gekozen uit een zeer uitgebreide waaier van 36 kleuren, wat het personaliseren van de fiets net iets makkelijker maakt. Onze testfiets had de kleur Cameleon Arctic-806, wat resulteerde in een zeer gewaagd maar mooi resultaat. Een echte aanrader.