Hercules Rob Fold R8

De Hercules Rob Fold R8: Een Allround E-vouwfiets voor Hobby en Woon-werkverkeer

Onlangs hadden we de kans om een testrit te maken met de Hercules Rob Fold R8, een veelzijdige e-vouwfiets die belooft zowel voor hobbyritjes als voor woon-werkverkeer ideaal te zijn.

Hercules meets Bosch!
De Hercules Rob Fold R8 koos voor kwaliteit en is uitgerust met de Bosch Active Line Plus middenmotor. Deze motor levert een soepele en stille ondersteuning, wat vooral merkbaar is tijdens het starten en stoppen. De plaatsing van de motor in het midden van de fiets zorgt voor een uitstekende gewichtsverdeling, wat de stabiliteit ten goede komt. Het Intuvia display van Bosch is eenvoudig af te lezen en te bedienen, zelfs tijdens het rijden. Met dit display heb je alle belangrijke informatie, zoals snelheid, accustand en afgelegde afstand, altijd binnen handbereik.

De Bosch PowerPack 500Wh accu biedt een indrukwekkende actieradius, waardoor je lange ritten kunt maken zonder je zorgen te hoeven maken over het opladen. Tijdens mijn testrit bleek dat ik met gemak een hele dag kon fietsen, zelfs met veel gebruik van de hogere ondersteuningsstanden. De accu is bovendien eenvoudig afneembaar, wat het opladen thuis of op het werk zeer gemakkelijk maakt.

Naast de krachtige ondersteuning is verloopt ook het schakelen met de Hercules Rob Fold R8 soepel dankzij de Shimano Nexus 8 naafversnelling met kettingaandrijving. Deze versnellingsgroep is zeer betrouwbaar en onderhoudsarm, ideaal voor dagelijks gebruik. Het schakelen verloopt soepel en zonder haperingen, wat bijdraagt aan een comfortabele rijervaring. Wanneer we door ’t stad of landelijk, heuvelachtige gebieden reden, we hadden steeds de juiste versnelling beet!

Safety first!
Uiteraard is veiligheid een belangrijk aspect bij élke fiets, ook hier stelt de Hercules Rob Fold R8 niet teleur met zijn krachtige Tektro HD-T280 schijfremmen. Deze hydraulische remmen bieden uitstekende remkracht onder alle omstandigheden. Tijdens mijn testrit merkte ik dat de remmen snel en betrouwbaar reageren, zelfs bij nat weer. Dit geeft een geruststellend gevoel, vooral in druk stadsverkeer.

Relaxe houding!
Het meest opvallend kenmerk van de Hercules Rob Fold R8 is het specifiek gevormde stuur. Dit stuurontwerp zorgt voor een zeer goede stabiliteit tijdens het fietsen. We merkten dat de fiets zeer wendbaar en speels is in zijn rijgedrag, wat het manoeuvreren in krappe ruimtes en het nemen van scherpe bochten eenvoudig maakt. Tegelijkertijd voelt de fiets stabiel en voorspelbaar aan, wat bijdraagt aan het vertrouwen tijdens het rijden.

Wat deze fiets echt bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid. De Hercules Rob Fold R8 is perfect voor zowel kwalitatieve hobbyritjes als voor het dagelijks woon-werkverkeer over relatief korte afstanden. De krachtige Bosch-motor en de de Bosch Powerpack 500Wh maken het gemakkelijk om langere ritten te maken in het weekend, terwijl de compacte en wendbare aard van de fiets ideaal is voor stedelijk woon-werkverkeer.

Conclusie
De Hercules Rob Fold R8 is een indrukwekkende e-bike die voldoet aan de eisen van verschillende soorten fietsers. Of je nu op zoek bent naar een betrouwbare fiets voor je dagelijkse pendel of een speelse fiets voor recreatieve ritten, deze e-foldable biedt het allemaal. Met zijn krachtige Bosch motor, duurzame accu, betrouwbare Shimano Nexus 8 versnellingen en veilige Tektro remmen én zeker niet te vergeten: zijn specifiek gevormde stuur is de Hercules Rob Fold R8 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en betrouwbare e-foldable.

SPECS

  • Motor: Bosch Active Line Plus (50Nm)
  • Display: Bosch Intuvia
  • Batterij: Bosch Powerpack 500Wh
  • Versnellingen: Shimano Nexus 8 kettingaandrijving
  • Remmen: Tektro HD-T280
  • Wielmaat: 20”

Prijs: 3.579€