Cortina e-Blau, Made in Holland!

Cortina, de Zwolse fietsfabrikant is de Nederlandse marktleider die zich richt op stadsfietsen en e-bikes. Het merk dat verdeeld wordt door Kruitbosch staat vooral bekend om zijn trendy en betaalbare kwaliteit van fietsen. Na een paar enthousiaste mails van de mensen van Kruitbosch, kregen we de Cortina e-Blau als testfiets om na te gaan of er ook een krachtpatser in deze trendy e-bike schuilt!

Cortina e-Blau in ’t kort
De Cortina e-blau is een elektrische fiets die vooral ontworpen is voor stedelijke mobiliteit en dagelijkse fietstochten. Met zijn gestroomlijnde design en toch wel verrassend krachtige motor biedt deze fiets een comfortabele en efficiënte rijervaring voor zowel korte als middellange afstanden.

Clean, sober & subtiel
Je kan er niet om heen; de Cortina e-Blau heeft een ontwerp waarbij het integreren van de onderdelen een belangrijke factor is naar looks toe. De batterij, de motor en ook de lichten zijn volledig mee ingewerkt in het design van de fiets.

Comfortabele rijervaring
We testen de Cortina e-Blau op verschillende soorten wegdek. Van effen asfalt tot hobbelige kasseiwegen. Wat ons meteen opvalt, is de comfortabele rijervaring met deze e-bike. De Cortina e-Blau is niet voorzien van vering maar het ergonomisch ontwerp van het frame en de brede banden -op de juiste spanning weliswaar- maken van deze trendy e-bike een comfortabele metgezel.

SportsDrive Motor
Over het algemeen staat de SportDrive middenmotor van Cortina bekend om zijn betrouwbaarheid, duurzaamheid en goede prestaties. Het is een populaire keuze onder elektrische fietsers die op zoek zijn naar een hoogwaardige motor die voldoet aan de eisen van dagelijks gebruik en middellange ritten.

Wat de prestaties betreft, biedt de SportDrive middenmotor een krachtige ondersteuning tijdens het fietsen, vooral bij het versnellen vanuit stilstand. De motor reageert vlot op de input van de fietser en biedt een natuurlijk aanvoelende trapondersteuning.

De SportDrive motor is voorzien van verschillende trapondersteuningsniveaus, zodat fietsers de mate van ondersteuning kunnen aanpassen aan hun voorkeuren en rijomstandigheden. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van een gepersonaliseerde rijervaring die past bij hun individuele behoeften en rijstijl.

Conclusie
De Cortina e-blau is een stoere, strakke elektrische fiets die uitblinkt op het vlak van zowel prestaties als stijl. Met zijn krachtige Sportsdrive-motor en comfortabele rijervaring is het een uitstekende keuze voor stadsmensen en middellange-afstand-forenzen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en efficiënt vervoersmiddel. Al met al biedt de Cortina e-blau een uitstekende combinatie van prestaties, comfort en stijl, waardoor het een topkeuze is bij de aanschaf van een nieuwe e-bike!