Tormena wint 20e wereldbeker

Een wereldkampioene verdient een waardige fiets: wij brachten met een unieke MERIDA BIG NINE een ode aan de regenboogtrui. Gaia Tormena reed vorig jaar een droomseizoen op haar BIG NINE hartdtail mountainbike met meer dan een dozijn aan wereldbeker overwinningen, de Europese kampioenstitel en als kers op de taart won ze ook de Wereldtitel in de Eliminator discipline. Afgelopen weekend won ze de tweede Eliminator World Cup 2024, verreden in Barcelona, nadat ze een week daarvoor in Parijs als tweede finishte, op haar nieuwe MERIDA BIG NINE.

Rijdend voor een groot publiek en tegen atleten uit 40 andere landen, heeft MERIDA-atlete Gaia Tormena zich afgelopen november mondiaal bewezen door haar WK titel te prolongeren. Het UCI Mountain Bike Eliminator Wereldkampioenschap 2023 werd verreden in Palangkaraya, Indonesië. Ondanks pittige concurrentie in deze spannende en razendsnelle discipline zette Gaia op haar BIG NINE al de snelste tijd neer in de kwalificaties, waarna ze ook de finale domineerde. Van start tot finish leidde Tormena de wedstrijd, ondanks diverse aanvalspogingen van haar concurrentes, waaronder enkele sterke Nederlandse dames. Na een welverdiende rustperiode moest ze in de eerste Eliminator World Cup wedstrijd in Parijs de Duitse Marion Fromberger voor zich dulden, maar in de tweede wedstrijd in Barcelona liet ze weer zien over de juiste vorm te beschikken en pakte de overwinning.

Ter ere van haar prestaties ontwierpen wij een unieke fiets voor deze atlete, waarmee ze in 2024 haar seizoen zal rijden. Deze MERIDA BIG NINE heeft een design geïnspireerd op bliksem in de kleuren van het Wereldkampioenschap, refererend naar Gaia’s ongelofelijke kracht en versnelling, de sleutel ingrediënten van haar uitstekende seizoen van 2023. Op het frame van Gaia staat ook het beroemde woord ‘FORZA’, Italiaans voor kracht of macht en vaak gebruikt als aanmoediging, op de bovenbuis, waarmee ze net dat beetje extra aanmoediging krijgt terwijl ze naar de finish sprint.

Om haar enorm succesvolle ‘gouden’ seizoen te benadrukken, zijn de naam van het model, logo’s en renners naam in goud uitgevoerd. En voor de scherpe kijker is er een gouden ‘Tormena Tornado’-afbeelding, een verwijzing naar Gaia’s vermogen om als een wervelwind door het veld te razen, aan de achterkant van de zitbuis… Maar dit detail is natuurlijk enkel zichtbaar voor de renners die ze achter zich laat! Wat zal dit jaar nog brengen voor Tormena en de MERIDA BIG NINE?

Volg Gaia op de sociale media: @gaiatormena