Advanced Ebike introduceert Urban Reco op Velofollies 2024

Tweede e-bike met 100% recyclebaar composiet frame

Na de introductie van de RECO ONE in 2022, introduceert ADVANCED EBIKE nu de URBAN RECO. Met deze tweede composiet e-bike zet ADVANCED een belangrijke stap in haar streven om in 2025 wereldwijd het eerste klimaatneutrale e-bike merk worden, met volledig circulaire modellen. Voorzien van de nieuwste generatie Bosch-aandrijving en met een baanbrekend design. De URBAN RECO is voor het eerst te zien op Velofollies 2024, standnummer 320A. De adviesprijzen beginnen bij € 3.699 inclusief BTW.

Revolution RECO
RECO-frames zijn 100% recyclebare composiet e-bike frames. Ze worden geproduceerd in een geavanceerd spuitgietproces, met 68% minder CO2-uitstoot dan dat van een aluminium frame. De eigenschappen van de RECO-frames doen kwalitatief op geen enkel punt onder voor aluminium versies. Ze zijn TUV-gekeurd, genieten 30 jaar garantie en hebben buitengewone geluids- en schokabsorberende eigenschappen. Uniek is ook het strakke design, zonder ontsierende lasnaden. RECO kreeg in 2022 zowel een IF Design Award als een Rai Innovatie Award toegewezen.

URBAN RECO: een coole blikvanger!
De strakke lijnen en hoeken van het frame maken de URBAN RECO een opvallende verschijning. ADVANCED heeft met RECO het e-bike frame opnieuw uitgevonden. Modern design en duurzame techniek smelten samen in het unisex frame, dat uitsluitend in een trendy witte kleur wordt geleverd. De diamantachtige vorm van het frame garandeert een hoge stijfheid en stabiliteit, wat gemakkelijk manoeuvreren mogelijk maakt, zowel in de binnenstad als daarbuiten.

Nieuwste Bosch-aandrijving en accu
De URBAN RECO is uitgerust met de nieuwste generatie Bosch-motoren en accu’s. De krachtige SX-motor van Bosch is heel compact en uiterst efficiënt. Prestaties zijn hoog bij een verrassend laag energieverbruik. De slanke Bosch CompactTube mit 250Wh is een ware energiekampioen, met een gewicht van slechts rond de twee kilo. Deze accu is, heel uniek, onder het stuur geplaatst. Het maakt een eigenzinnig, cool en sportief-elegant design mogelijk. Er is ook een URBAN RECO met 400Wh frameaccu leverbaar die naar wens kan worden uitgebreid met de 250Wh accu, voor een extreem grote actieradius.

Slimme app
De Bosch Purion 200 app (3e generatie) verbindt de berijder met de URBAN RECO. Acculading en snelheid zijn erin af te lezen en rijgegevens kunnen overal worden ingezien. Zo zijn berijders altijd goed geïnformeerd en voorbereid.

Probleemloos schakelen met beltaandrijving
De Enviolo Urban in combinatie met riemaandrijving overtuigt door soepel schakelen. Het rijcomfort is hoog en de moderne techniek vraagt weinig onderhoud, zelfs na vele stadsritten.

Duurzaam rijden, vooral in de stad
Al bij de productie houdt de URBAN RECO rekening met het milieu. Met 68% minder CO2-uitstoot dan bij een aluminium frame en met een 100% recyclebaar frame. Ook het stuur van de RECO URBAN is van composiet en de banden van Continental zijn volledig recyclebaar. RECO is gebaseerd op een groots idee met een kleine ecologische voetafdruk. De Duitse productie houdt bovendien logistieke lijnen kort en bespaart ook zo op CO2-uitstoot.

Uitgebreide garanties
Alle RECO-modellen worden geleverd met 30 jaar garantie op het frame en vier jaar op de accu.

Prijzen per april 2024
URBAN RECO 250Wh met accu onder het stuur: € 3.699,-
URBAN RECO 400Wh met vaste accu in het frame: € 4199,-