Volledig vernieuwde eONE-FORTY en eONE-SIXTY

Actieradius, laag gewicht, krachtige ondersteuning. Rijders willen en vragen tegenwoordig steeds meer van elektrische mountainbikes dan ooit tevoren. In dit geval is het beste compromis, helemaal geen compromis.

Om een fiets te ontwikkelen die alle soorten rijders blij maakt zijn we teruggegaan naar de tekentafel en hebben we een geheel nieuwe prestatie eMTB reeks gecreëerd; we noemen het onze eTRILOGY. Deze drie fietsen delen enkele basisbestanddelen, maar hebben ieder fundamenteel verschillende componenten zodat iedere fiets de juiste prestaties kan leveren voor de steeds groeiende groep e-mountainbikers. We presenteren je graag: de carbon eONE-SIXTY CF, de geheel aluminium eONE-SIXTY LITE en de geheel aluminium eONE-FORTY LITE.
De eONE-SIXTY CF is onze volledig carbon lichtgewicht, krachtige en meest dappere eMTB. Uitgerust met 170 mm voor- en 174 mm achtervering (met 27,5″ achterwiel), een volledig geïntegreerde 600 Wh batterij die kan worden uitgebreid tot 960 Wh, biedt het maximale rijcomfort, bewegingsvrijheid en wendbaarheid wanneer elke seconde telt dankzij het lage totaalgewicht, meest krachtige ondersteuningsniveau en extreem lage batterijpositie in de onderbuis.

De eONE-SIXTY LITE biedt maximale actieradius gecombineerd met volledige ondersteuning en perfecte trailprestaties. Met dezelfde vering als de eONE-SIXTY CF, beschikt de geheel aluminium eONE-SIXTY LITE over een 750 Wh uitneembare batterij die kan worden opgewaardeerd tot meer dan 1100 Wh voor een ongeëvenaarde actieradius, terwijl de nieuwste geometrie, vering en functie-updates de trailhantering en -prestaties verbeteren.

De eONE-FORTY LITE is ontworpen voor rijders die de extra veerweg niet nodig hebben, of die op zoek zijn naar de ongelooflijke veelzijdigheid van een eMTB SUV om dagelijks gebruik te combineren met uitstekende trailprestaties in het weekend. Uitgerust met een grote 750 Wh uitneembare batterij, de mogelijkheid om deze uit te breiden tot meer dan 1100 Wh accucapacteit, een aandrijving die is gemaakt om een krachtige ondersteuning te leveren en lichtere, veelzijdigere specificaties.

Gemeenschappelijke elementen, functies en technologieën
Hoewel onze eTRILOGY fietsen verschillende kenmerken hebben om geschikt te zijn voor uiteenlopende gebruikers, is veel van de inspiratie afkomstig van de zeer succesvolle ‘human powered’ Merida ONE-SIXTY en ONE-FORTY. Deze fietsen hebben een enorme rol gespeeld in het ontwikkelingsproces van onze nieuwe e-fully mountainbikes, met veel van hun geteste en bekroonde functies en technologieën die nu worden gedeeld met de nieuwe eONE-SIXTY / eONE-FORTY reeks.

Onze nieuwe eTRILOGY fietsen gebruiken een e-MTB-specifieke versie van ons FAST kinematisch veersysteem dat voor het eerst geïntroduceerd werd op de ONE-SIXTY en ONE-FORTY. Dit biedt maatspecifieke hefboomverhoudingen, waardoor lichtere rijders de volledige veerweg kunnen gebruiken en tegelijkertijd ook zwaardere en langere rijders de ondersteuning krijgen die nodig is.

De eONE-SIXTY reeks beschikt nu ook over onze P-FLEX flexstay technologie in de achterbrug, die het gewicht van de fiets en onderhoudsbehoefte vermindert, terwijl de eONE-FORTY een scharnierpunt behoudt om het gemakkelijker te maken een eventuele bagagedrager en/of volledige spatborden te monteren.

Alle eTRILOGY fietsen kunnen zowel worden uitgerust met een 27,5” achterwiel (mullet-setup) of als een volledige 29er zonder in te leveren op wendbaarheid en stuurgedrag, dankzij onze geometrie-corrigerende FLIP CHIP.

Verder stelt ons AGILOMETER maatsysteem je in staat om uit meerdere framemaat opties te kiezen. De lage standover hoogtes gecombineerd met lange-afstand of verstelbare dropper posts over alle maten betekent dat je kunt kiezen voor een korte reach voor behendigheid of een langere reach voor stabiliteit. De geometrie van onze eTRILOGY is geïnspireerd op onze bekroonde ONE-SIXTY, maar is wel verfijnd voor de unieke behoeften van een e-MTB. Dat betekent een langere reach, een luiere balhoofdhoek en een steilere zadelpenbuis dan de vorige generatie, maar aangepast zodat de handling nog steeds dynamisch is, ondanks het toegenomen framegewicht.

Wat betreft het aandrijfsysteem vertrouwt onze eTRILOGY reeks op de nieuwste EP801 motoren van Shimano, die we combineren met een verscheidenheid aan batterijtypes en -groottes om aan de verschillende gebruikers doeleinden te kunnen voldoen.

Ten slotte hebbben we natuurlijk een lange lijst van gave functies en technologieën, zoals onze WIRE PORT kabelintegratie, TRAIL MOUNT, TEAM TR dropper post (model specifiek) etc geïntroduceerd in de nieuwe eONE-SIXTY / eONE-FORTY reeks om maximale prestaties én gebruiksvriendelijkheid te bieden. Laat onze eTRILOGY e-mountainbikes jouw avonturen naar een hoger niveau tillen!