Ruff Cycles lanceert low-budget Lil’Buddy Edge

E-motionbikes: “Kwaliteit is verzekerd”

E-motionbikes is major dealer in België van onder meer het lifestyle merk Ruff Cycles. Deze producent lanceert twee nieuwe interessante pistes: de instaplijn Lil’Buddy Edge aan concurrentiële prijs voor een breder publiek en de CandyLine, een accessoirelijn om je e-bike een persoonlijke touch te geven.

Zaakvoerders Ann Neuts en Ludo Guisson ontdekten het Duitse merk Ruff Cycles en raakten erdoor gepassioneerd. Ze gingen van start met E-motionbikes. Daar vind je naast het merk Ellio ook alle modellen van Ruff Cycles: Lil’Buddy, Lil’Missy, Biggie en het vlaggenschip The Ruffian. Kenmerkend voor Ruff Cycles is het retro-design. Het gaat om high end, met de hand gemaakte e-bikes uit Duitsland.

Binnenkort brengt Ruff Cycles een kwaliteitsvolle, low-budget variant op de markt: Lil’Buddy Edge. Daarmee wil het bedrijf zijn marktsegment verbreden en toegankelijker maken. Ann en Ludo: “Lil’Buddy Edge wordt aan een instapprijs van 1999 € gelanceerd. De ‘Edge’ zal vanaf april 2024 te verkrijgen zijn in drie kleuren: grijs, zwart met een wit stuur en geel in combinatie met paars.”

Kwaliteit blijft een prioriteit
Voor de ‘Edge’ heeft Ruff Cycles gekozen voor een Bafang achterwielmotor H550 250W (60Nm) en een Bafang batterij van 504Kw/h. Ludo: “Die zijn heel degelijk, want kwaliteit blijft een topprioriteit. Belangrijk is dat dit type motor Europees gehomologeerd is. Het hoger segment met Bosch-motor en -batterij van de Lil’Buddy Performance Line blijft uiteraard ook bestaan.

De Lil’Buddy is een fatbike en lijkt door de dikke banden op een kleine motor. Wereldwijd is er het probleem dat fatbikes opgedreven worden en daar willen Ruff Cycles en ook wij, niet aan meedoen. Er zijn ook andere merken die de looks van de Lil’Buddy namaken, die in China gemaakt worden en van veel lagere kwaliteit zijn. Ruff Cycles nam jammer genoeg nooit een patent op het design.
Op de Belgische markt worden de fatbikes van Ruff Cycles ook door de leasemaatschappijen aanvaard. Deze weigeren fatbike-merken die makkelijk op te drijven zijn. Ruff Cycles stelt duidelijk dat wie een hogere snelheids-ondersteuning wil dan 25km/u, maar een speed-pedelec moet kopen.”

CandyLine
Een ander leuk initiatief is de CandyLine. Je kan je Lil’buddy of Lil’Missy pimpen met 3 kleurrijke accessoires. Het stuur, het zadel en het voorrek zijn te verkrijgen in 10 vrolijke kleuren die aan snoepjes doen denken. Ludo: “Als je bedenkt dat de e-bike zelf in 12 kleuren te verkrijgen is, dan zijn er 12.000 combinatiemogelijkheden om een persoonlijke, unieke touch aan je Lil’Buddy of Lil’Missy te geven.”

Huur je Lil’Buddy of boek je fietstocht met gids bij E-motionbikes!

Ontdek Diest en het Hageland op een leuke en ontspannen manier. Huur met familie of vrienden je Lil’Buddy en geniet volop van de mooie omgeving. Fun verzekerd!

Wil je het charmante Diest op een bijzondere manier ontdekken? Dan is een fietstocht met gids een aanrader!
Info via https://e-motionbikes.be of info@e-motionbikes.be

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: E-motionbikes