Nieuw bij Bosch eBike Systems

Ontdek de digitale eBike revolutie van 2024

Stap aan boord van de eBike-revolutie voor het modeljaar 2024 van Bosch eBike Systems met baanbrekende innovaties die niet alleen vernieuwend zijn, maar ook het rijplezier naar een hoger niveau tillen. Van ongeëvenaarde diefstalbeveiliging tot een geavanceerd smart systeem en grensverleggende connectiviteitsfuncties dankzij de eBike Flow-app – maak kennis met alle digitale revoluties van Bosch eBike Systems voor modeljaar 2024.

Diefstalbeveiliging 2.0
Niets is belangrijker dan jouw veiligheid – én die van je eBike. Bosch eBike Systems breidt de diefstalbeveiliging voor eBikes met het smart systeem verder uit met de nieuwste update van de eBike Flow-app, om je eBike nog iets geruster achter te kunnen laten in de fietsenstalling.

De digitale eBike-pas is je persoonlijke opslagplaats voor alle belangrijke informatie over je eBike. Daarin voeg je eenvoudig identificerende details toe, zoals het framenummer of een foto van je fiets. In geval dat je fiets wordt gestolen, biedt de nieuwe functie ‘diefstalaangifte’ een gestructureerd proces om de politie snel en efficiënt alle benodigde informatie te verstrekken. En dankzij het volgsysteem met geolocatie en geofencing-technologie kun je op afstand de locatie van je eBike volgen en ontvang je direct meldingen als je fiets een vooraf ingesteld gebied verlaat.

Maar effectief je eBike stelen is met beproefde Bosch-functies zoals eBike Alarm en de slimme extra diefstalbescherming eBike Lock toch een uitdaging. Daarbij kan je vanaf nu, naast je smartphone, ook de displays Kiox 300 en Kiox 500 gebruiken als sleutel om je eBike te ontgrendelen. Zo kunnen meerdere digitale sleutels worden gedefinieerd en indien nodig weer worden gewist, voor nog meer flexibiliteit en gemak.

Nog slimmer fietsen
De nieuwe drive unit Performance Line SX, speciaal ontwikkeld voor lichte eGravel Bikes, eUrban Bikes en eMTB’s met het smart systeem, combineert een hoog vermogen met een laag gewicht – voor een nog krachtigere en stille rijervaring. In combinatie met de nieuwe rijmodus Sprint is hij zowel geschikt voor sportieve tochten als vlotte stadsritjes. De benodigde energie voor die lange, avontuurlijke ritten wordt geleverd door de nieuwe, ultralichte accu compactTube 400, en met de eveneens lichte Range Extender PowerMore 250 vergroot je je actieradius met nog eens 60 procent. Daarnaast zijn de Active Line en Active Line Plus in het smart systeem nu ook beschikbaar voor eCity en eTrekking Bikes.

Nog een opvallende toevoeging is het elektrische schakelconcept eShift, ook beschikbaar voor eBikes met het smart systeem met naafversnellingen, voor verhoogd rijcomfort. En voor nog meer flexibiliteit worden alle accu’s in het smart systeem uitgerust met mogelijkheden voor DualBattery – zo kan je accu’s met elkaar combineren om je actieradius nog meer vergroten voor zwaardere ladingen of langere tochten.

Connectiviteit voor de toekomst
Bosch eBike Systems versnelt de digitale toekomst van eBiken met baanbrekende connectiviteitsfuncties. Zo kan je vanaf nu de Kiox 300 en Kiox 500 personaliseren in de eBike Flow-app en zelf kiezen welke informatie je wilt zien. Of je nu een sportieve fietser bent die zijn trapfrequentie en snelheid in de gaten houdt, of een relaxte toerfietser die graag afstand en actieradius volgt, het is allemaal mogelijk. Ook de afstandsinformatie en de rijmodi stel je voortaan zelf in met de eBike Flow-app. Handig!

Voor de échte sportievelingen voegt Bosch een leuke twist toe: verbrande calorieën zijn nu onderdeel van de statistieken. Door het bijhouden van je gezondheid en prestaties maak je van elke rit een fitnessdoel op zich! En extra leuk: als gebruiker van Android-smartphones kun je je tochten die in de app zijn opgeslagen een andere naam geven en een beschrijving en emoji’s toevoegen.

Tekst en foto’s: Bosch eBike Systems