Meneertje Terten opent nieuw fietsatelier

Je ziet hem vaak rondtoeren met zijn ‘Tertenmobiel’, maar om een nog betere service te kunnen leveren, opent Klaas Roobroeck aka Meneertje Terten een gloednieuw fietsatelier in de Boterpotstraat in Harelbeke. Dat wordt gevierd met een feestelijke ‘Open Atelierdag’ op zaterdag 9 maart. Maar niet getreurd, als je dat graag wil, ‘tert’ hij nog steeds tot bij je thuis.

In den beginne
Het begon allemaal twee jaar geleden. Klaas zegde na 13 jaar zijn job als freelance IT’er op. Na wat zoeken, wikken en wegen, besloot hij om zijn droom te volgen en zijn 2 grote passies te combineren: al fietsend fietsen herstellen. Het mobiel fietsatelier ‘Terten’ werd geboren. De insteek van het mobiele atelier is simpel. De slogan van Klaas: ‘Het is niet logisch dat mensen moeten sukkelen als hun fiets kapot is. Ik ‘tert’ gewoon tot bij jou.’

Voortschrijdend inzicht
Maar niet alle herstellingen kan je op verplaatsing uitvoeren. Een lekke band herstellen of een vastgelopen rem fixen, dat kan perfect op locatie. Maar het updaten van een elektrische fiets of het perfect afstellen van een MTB, daarvoor is een goed uitgerust atelier onontbeerlijk om kwaliteit af te leveren. ‘Dergelijke herstellingen deed ik een tijdje in het atelier bij mij thuis. Maar dat barstte uit zijn voegen. Er stonden letterlijk overal fietsen: in de gang, de kelder, zelfs in mijn living’ lacht Klaas. Het was dus tijd voor ‘meer plekke’.

Nieuw atelier
En die ‘plekke’, die vond hij, in de Boterpotstraat nr 9. Na een maand stevig doorwerken toverde Klaas het handelspand om tot een leuke, hippe fietsenzaak waar elke fiets welkom is. Van stadsfiets tot cargobike, van kinderfiets tot ebike. ‘Ik blijf er naar streven om herstellingen zo snel mogelijk uit te voeren. Ik heb zelf geen auto en besef dus als geen ander dat mensen hun fiets niet lang kunnen en willen missen.’

Naast herstellingen kan je er ook terecht voor de aankoop van nieuwe fietsen. ‘Ik hou het graag simpel. Simpel in communicatie, simpel in materiaalkeuze en simpel in aanbod.’ zegt Klaas. Er zijn lichtgewicht kinderfietsen, kwaliteitsvolle e-bikes, stevige stadsfietsen, en een longtail waar je tot 3 kinderen mee kan vervoeren. Bij alle merken staat kwaliteit en duurzaamheid voorop. Er worden alleen fietsen verdeeld die dagelijks worden gebruikt bij de familie van Meneertje Terten.

‘Een nieuw fietsatelier. Een volgende stap in een wereld vol fietsen. Een volgende stap om te doen waar ik blij van word!’ zegt een fiere Klaas. En dat nieuwe atelier, dat wordt feestelijk geopend op zaterdag 9 maart. Welkom tussen 9u en 17u om een kijkje te nemen.

www.terten.be