Lucien gaat samen met Fietsen KING vol voor de universiteitsstad Leuven

Universiteitsstad én fietsstad, twee belangrijke kenmerken voor Leuven. De sterke ontwikkeling van de fietsinfrastructuur en het WK wielrennen van 2021 zijn mooie voorbeelden van de Leuvense passie voor de fiets. Voor duizenden studenten is de fiets zelfs hun voornaamste vervoersmiddel. In navolging van Brussel, Antwerpen en Gent komt Leuven nu ook op de Lucien-kaart te staan dankzij de overname van Fietsen King. Het zal niet bij die ene winkel blijven want er staat ook een opening van een nieuwe winkel gepland later dit jaar.

Fietsen King is een begrip in Leuven. Olivier Sels nam in 2014 de gekende fietsenwinkel Fietsen Koen over en bleef nadien sterk groeien. Fietsen King is een trendsetter in gravel en innoverende manieren voor stedelijk transport. Merken zoals Brompton en de gekende Bullitt-bakfiets waren al van in het prille begin daar te vinden. 

Olivier Sels, Fietsen King: “Sinds de COVID-jaren merken we dat het voor ons als Leuvense, onafhankelijke winkel uitdagend wordt om de zeer snel veranderende fietsenbranche te blijven volgen. Onze klanten zijn een uitstekende service gewend en die blijven we aanbieden, maar dat wordt steeds uitdagender.”

“Ook zagen wij rondom ons de laatste jaren de consolidatie van de fietsenmarkt gebeuren,” aldus Sels. “Toen Lucien een jaar geleden naar ons kwam met de vraag om samen te werken, met behoud van ons team, assortiment van fietsen en manier van werken, zijn we op hun aanbod ingegaan,” vertelt Olivier Sels.

“Het is leuk om deel uit te gaan maken van een bedrijf dat niet enkel fietsen wil verkopen, maar ook mobiliteitsoplossingen wil aanbieden”, voegt Sels nog toe. “Met de slagkracht van D’Ieteren achter de hand denken we de komende jaren een betrouwbare partner te kunnen zijn voor de Leuvense bedrijven en fietsers.”

Karl Lechat, Managing Director bij Lucien: “Fietsen King is een belangrijke aanwinst voor Lucien. Olivier en zijn team staan gekend voor een kwalitatieve én een persoonlijke ondersteuning voor zijn klanten. De winkel straalt passie voor sportieve fietsen en stadsfietsen uit. Al deze elementen passen perfect bij de identiteit van Lucien,” aldus Lechat. 

“Als rasechte Leuvenaar kon ik het natuurlijk niet maken dat er hier geen Lucien-winkel is. Leuven is bovendien een stad dat voluit inzet op de fiets. Met onze Lucien-winkels kunnen we deze evolutie perfect ondersteunen,” vertelt Lechat. 

“Fietsen King zal voornamelijk blijven focussen op zijn huidige producten en het sportievere segment, en de nieuwe winkel op de Diestevest zal een breed gamma e-bikes, cargo bikes, speedpedelecs en longtails herbergen. Met Olivier hebben we een ervaren en gepassioneerde professional in huis die de leiding over de beide winkels zal hebben. Wij zijn ook heel blij en fier dat we de verdeling van de Bullitt-bakfietsen overgenomen hebben. De bakfietsen zijn in volle opmars en Lucien wil hier dan ook vol op inzetten”.

Fietsen King blijft gesitueerd in de Werkhuizenstraat. De opening van de nieuwe winkel op de Diestevest wordt eind oktober verwacht. Meer info volgt later. 

Fietsen King fietst nu samen met Lucien!