Canyon lanceert elektrische stadsfiets Precede:On Comfort

“We streven naar topkwaliteit versus betaalbaarheid”

Canyon focust sterk op innovatie. In 2024 wordt volop ingezet op een comfortabele en veilige elektrische stadsfiets. Die staat technologisch volledig op punt en oogt bovendien mooi.

Canyon heeft recent een elektrische stadsfiets op de markt gebracht, het model Precede:ON Comfort. Niki De Keuster, Marketing Manager Belgium. “Die willen we in 2024 graag extra in de kijker zetten. Er zijn heel wat pluspunten. Zo is deze e-bike uni size, wat betekent dat er geen verschillende maten zijn. Het stuur en het zadel zijn vlot verstelbaar, de fiets kan dus gemakkelijk aangepast worden aan de gebruiker. Het is dus interessant voor koppels en gezinnen; je koopt één fiets en iedereen kan er gebruik van maken. Het heeft vaak geen zin om in een gezin twee e-bikes te hebben. In de stad worden die immers vooral functioneel gebruikt, bijvoorbeeld om kinderen naar school te brengen of boodschappen te doen. Dan is het superhandig als beide partners de fiets kunnen gebruiken.”

Sterke prijszetting
“Canyon is vooral gekend om de sportieve fietsen, maar we willen in de competitieve markt van e-bikes en stadsfietsen echt wel aanwezig zijn. De fietsen worden ontworpen in het hoofdkantoor in Koblenz. Daar heeft men veel aandacht voor markttendensen. Met Preccede:ON Comfort staan we sterk. De prijszetting is heel gunstig, je betaalt tussen 2500 en 3500 euro. Deze laatste categorie fietsen zijn interessant omdat ze met een riem zijn afgemonteerd en heel weinig onderhoud vragen. Het gebruiksgemak is dus optimaal. We geloven er echt wel in.” De citybike heeft veel ingenieuze functies en een krachtige elektrische trapondersteuning. Nog enkele troeven zijn de Boschmotor die ervoor zorgt dat je je snel en veilig kan verplaatsen. Het carbon stuur integreert een scala aan functies in een naadloos fraai ontwerp. De banden bieden veel grip op oneffen fietspaden of op een nat wegdek. In de Canyon zadelpennen zit een bladveer verwerkt die oneffenheden in het wegdek opvangt en zorgt voor comfortabel rijplezier.

Sportieve fietsen
Canyon biedt topklasse in het gamma van sportieve fietsen. “Ook hier zijn er voortdurend vernieuwingen. De afgelopen drie jaar zijn onze belangrijkste koersfietsen vernieuwd. Dan gaat het vooral om aerodynamica en de bekabeling van de remleidingen die nu bij alle modellen geïntegreerd zijn. Heel belangrijk is gravel, een grote hype. We spelen daarop in met onze nieuwe gravelbike Grail. Ook hier gaat het over snelheid en aerodynamica, ondanks het feit dat gravel vooral wordt geassocieerd met comfortabel fietsen. Het hoeft allemaal niet te snel te gaan, het is vooral de beleving die van belang is. Maar we zien een tendens naar gravelwedstrijden. Dit jaar was er in Leuven het EK/BK gravel dat life op Sporza werd getoond. We voelden dat de interesse, die al immens was, nog groter werd. Canyon heeft daar de perfecte fiets voor. Dit is een heel belangrijke focus voor 2024.”

Voortdurend innoveren
“Sportfietsen worden voortdurend sneller en dat is soms verbazend. Ze worden bijvoorbeeld steeds lichter. Dat zie je bijvoorbeeld aan de Tour de France die steeds sneller wordt gereden. Er is nog marge, hoewel er ook limieten zijn. Het is een samenloop van factoren als voeding, begeleiding en zeker ook het materiaal. Belangrijk zijn de frames, de wielen, de kleding. Elk klein detail zorgt ervoor dat er elk jaar in het profpeloton marginal gains zijn. Het is onze ambitie om die droom op het hoogste niveau te realiseren met de allersnelste fietsen. We willen diezelfde fietsen ook heel betaalbaar aanbieden aan iedereen die er belangstelling voor heeft. Als Mathieu Van Der Poel de Ronde van Vlaanderen wint, kan je eenzelfde fiets kopen voor ongeveer 4000 euro. Weliswaar zijn er dan wat minder componenten, maar je zal nog altijd een heel degelijke fiets hebben.”

Design
Canyon brak in 2019 door op de e-bike markt. Op twee jaar tijd werden er tien verschillende modellen gelanceerd. “We zien een verschuiving. Er was aanvankelijk veel vraag naar elektrische stadsfietsen, vooral dan van iets oudere klanten. Het was belangrijk een e-bike te ontwikkelen die heel comfortabel is, met een hogere zithouding. Intussen zijn er steeds meer jonge mensen die voor een e-bike kiezen. Zij hebben meer oog voor hoe de fiets eruit ziet en de kwaliteit van de onderdelen. Canyon scoort heel hoog op het vlak van prijs versus kwaliteit, zo blijkt uit de feedback die we krijgen. We streven naar een perfecte balans tussen het visuele, het functionele en een goede prijszetting. We hanteren een zekere kwaliteitsstandaard, dat is een bewuste strategie en een hele uitdaging.”

Info:
www.canyon.be

Tekst: Hilde Pauwels
Foto’s: Canyon