Briq XL van Busch+Müller – Een nieuwe dimensie ontdekken met een digitaal bochtlicht

Wanneer je de Briq-XL van Busch+Müller voor het eerst aanzet, kom je in een nieuwe dimensie van fietsverlichting terecht, want hij overtreft alle lichtkegels die je tot nu toe hebt gezien.

Een perfecte fietskoplamp – tot zover de theorie – zou een gelijkmatig en helder verlicht lichtspoor hebben met een perfect horizontale afbakeningslijn. Briq-XL is de technologische sprong voorwaarts die een dergelijke ideale lichtverdeling dichter benadert dan elke andere koplamp tot nu toe. Dit effect wordt bereikt door een grote, polyhedrale reflector en zijn LED-falanx te combineren met de meest efficiënte elektronica.

De luxfactor? 150 – en niet alleen op het helderste punt, maar bijna overal in het ongeëvenaarde brede en uniforme lichtveld onder een kristalheldere scheidingslijn. Je zou natuurlijk het licht van de koplamp kunnen samenvoegen tot een strakke bundel, zoals een laserpointer, en dan praten over een ongelooflijke lichtopbrengst van 100.000 lux – daar bestaat geen twijfel over – maar wie wil er nu fietsen met een laserpointer? Dit bewijst dat de lichtopbrengst van de Briq-XL niet kan worden samengevat in traditionele numerieke waarden.

Bij de eerste stuurbeweging volgt de volgende verlichting, omdat het lichtveld verandert. Een digitale bochten-lichtfunctie wordt afhankelijk van de stuurhoek ingeschakeld, waardoor de lichthorizon altijd perfect vlak blijft. In plaats van het lichtbereik drastisch te verkorten, zoals meestal gebeurt bij het nemen van een bocht naar binnen, verlicht de Briq-XL de bocht automatisch even helder als het rechte stuk even daarvoor. Aan de buitenkant van de bocht wordt het licht gelijktijdig verminderd omdat tegemoetkomend verkeer anders zou worden verblind door de opstaande buitenrand van het licht.

Optimaal lichtcomfort: Door op de stuurknop van de Briq-XL te drukken wordt het breedstralende grootlicht geactiveerd. Drie lichtopeningen links en rechts zorgen voor opvallende designaccenten en optimaal zijdelings zicht. De koplamp is op het stuur gemonteerd door middel van een extreem robuuste, eenarmige metalen beugel. Deze beugel kan ook in een hoek van 180° op de koplamp worden geklikt, zodat de koplamp rechtop kan worden gemonteerd of onder het stuur kan worden gehangen.

En dit is het bijzondere hoogstandje van het nieuwe vlaggenschip: een app die via Bluetooth aan de koplamp is gekoppeld, biedt talloze mogelijkheden om het licht van de Briq-XL te bedienen. Voorgeconfigureerde modi zoals City, Road of Offroad worden aangepast aan de verschillende situaties en functies zoals dimlicht/grootlicht progressie, dagrijlicht, lichtbreedte en bereik kunnen individueel worden geprogrammeerd via “My Mode”.

Technische specificaties:

– Nieuwe dimensie van vlakverlichting – 150 Lux, breder, uitgestrekter en homogener dan ooit tevoren
– Digitaal, volautomatisch en sequentieel bochtlicht
– Grootlicht, te bedienen via stuurschakelaar
– Smartphone app voor gepersonaliseerde aanpassing van het lichtveld
– Voor e-bikes, 16-60 W vermogen

Briq-XL, Type 156

Aanbevolen verkoopprijs: 450 €

Beschikbaarheid: wintermaanden 2024/25.

www.bumm.de/nl