Athlon Belgium start partnership met B2Bike voor fietsleasing

Fietsleasing blijft aan populariteit winnen bij werkgevers en werknemers. Om in te spelen op deze stijgende vraag gaat mobiliteitsaanbieder Athlon Belgium een samenwerking aan met fietsleasespecialist B2Bike. Door het volledige traject in handen te geven van een gespecialiseerde partner, versnelt Athlon de vergroening van mobiliteit. 

Volledig traject in handen van B2Bike
Geen tijdverlies in de file, gezond én milieuvriendelijk: de fiets als vervoermiddel voor woon-werkverkeer is nog steeds bezig aan een steile klim in België1. Ook Athlon Belgium merkt een stijgende vraag bij haar klanten. Om aan de verwachtingen van haar klanten te kunnen voldoen, heeft de mobiliteitsaanbieder besloten om samen te werken met B2Bike, een van de grootste onafhankelijke fietsleasespecialisten die al meer dan 10 jaar actief is in België. Als enige leasemaatschappij in België, heeft Athlon ervoor gekozen om het volledige traject in handen te geven van B2Bike.

“De verwachtingen van onze klanten staan centraal in deze keuze. Door het traject van fietsleasing vanaf nu neer te leggen bij een ervaren en gespecialiseerde partner die ons en onze klanten volledig ontzorgt, kunnen wij ons op onze kernactiviteiten blijven concentreren. Door onze klanten direct te laten werken met B2Bike versnellen we het proces en daarmee ook de vergroening van mobiliteit in het algemeen.”
Cécile Liénard, Senior Product Manager Athlon Belgium

Maximale ontzorging
B2Bike zorgt voor maximale ontzorging en biedt een sterk netwerk aan partner fietsenwinkels, deskundig advies, een persoonlijke aanpak en handige tools waarmee werkgevers gemakkelijk het volledige proces kunnen opvolgen. Een gepersonaliseerd en gebruiksvriendelijk werkgeversplatform geeft inzicht in de status van de transparante fietsoffertes, die online kunnen worden goedgekeurd. De werkgever krijgt via het dashboard ook online toegang tot handige statistische gegevens van de fietsvloot. Werknemers kunnen, afhankelijk van het gebruik van de fiets, zelf bepalen welk budget zij willen uitgeven aan onderhoud, dat vervolgens beschikbaar is op een betaalkaart. ​ 

Wij zijn trots dat Athlon voor ons heeft gekozen en op onze expertise vertrouwt voor het volledige fietsleasingtraject van hun klanten. Dankzij onze lange ervaring – we waren meer dan 10 jaar geleden pionier in fietslease – en ons zorgvuldig geselecteerde netwerk van professionele fietsenwinkels kunnen wij perfect inspelen op de vraag en de trends vanuit de markt. Met onze online tools werden reeds meer dan 75.000 fietsende werknemers bediend. We kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”
Johan De Mulder, oprichter van B2Bike

Stappenplan voor duurzame mobiliteit
De samenwerking met B2Bike maakt deel uit van Athlons vijfstappenplan voor duurzame mobiliteit, dat zowel intern als voor klanten wordt gebruikt. Vergroening van mobiliteit begint volgens Athlon namelijk al bij de vraag of een verplaatsing wel nodig is. Het doel is niet om zoveel mogelijk auto’s op de weg te hebben maar om mobiliteit duurzaam en veilig te maken door continu bewuste keuzes te maken.