ABUS blijft innoveren

ABUS blijft innoveren en nieuwe producten op de markt brengen. Er werden tal van nieuwe helmen en sloten op de markt gebracht voor de fietser. We praten met Sven W., marketingverantwoordelijke bij ABUS.

De Duitse leverancier van beveiligingsproducten en fabrikant van sloten en kettingen bestaat in 2024 100 jaar. En zelfs na een eeuw blijft veiligheid nog altijd prioritair op één staan. Het aanbod van lichte en beschermende helmen in verschillende maten voor de e-biker en speedelec wordt steeds verder uitgebreid met nieuwe trendy helmen. Vandaag de dag zitten er 1200 verschillende referenties in helmen in het aanbod, zowel voor de racefietser als voor de e-biker. De helmen zijn veelal uitgerust met een verlichting, een vizier en oorstukken. “Dankzij het vizier komt er geen wind en insecten in je ogen en kan je je bril blijven gebruiken”, zegt Sven W., Backoffice & marketingmanager bij ABUS. “De oorstukken beschermen je oren eveneens tegen koude, wind en lawaai. Maar je zal het omgevingsgeluid wel blijven horen.”

Kinderhelm
ABUS ontwikkelt ook helmen voor kinderen, zoals de nieuwste ABUS kinderhelm Skurb Kid. Met de nieuwe skater-look helm vervult ABUS de wensen van kinderen voor een coole sport- en fietshelm. De helm heeft een robuuste uitrusting, maximale veiligheid en een comfortabel gewicht en een nonchalante uitstraling. Dat de Skurb Kid lichtgewicht, comfortabel en visueel slanker is, wordt mogelijk gemaakt door het in-mold fabricageproces. Dit zorgt voor een duurzame verbinding tussen de buitenschaal en het schokabsorberende helmmateriaal (EPS). Met een gewicht van 240 gram is hij slechts half zo zwaar als klassieke helmen met harde schaal. Om de fietser extra zichtbaarheid te geven heeft ABUS een assortiment reflecterende kledij in zijn aanbod voor zowel kinderen als volwassenen.

Racefietsen
ABUS ontwikkelt ook een aanbod van helmen voor racefietsen. Die worden al zes jaar in Italië gemaakt. Deze helmen – zoals de Airbreaker – zijn veel lichter en zijn super geventileerd. De ABUS WingBack is de nieuwe helm uit de ‘Made in Italy’ Road-Range-familie. Na de GameChanger, AirBreaker, StormChaser en PowerDome is de WingBack de vijfde uit een serie gemaakt door ABUS eigen Italiaanse productie. De nieuwe helm combineert de pasvorm en innovaties van zijn gevestigde zustermodellen met een tijdloos en sportief urban performance design. Het ABUS ‘Made in Italy’ assortiment groeit.

ABUS Granit Super Extreme 2500
In tijden waarin hoogwaardige e-bikes en bakfietsen de vijfcijferige prijs naderen en als zodanig als hoogwaardige objecten worden beschouwd, zijn speciale veiligheidsmaatregelen geboden. De afgelopen jaren heeft ABUS al diverse sloten ontwikkeld, zoals ketting-, vouw-, beugel- en riemsloten. ABUS zet verder in op de ontwikkeling van sloten met een extreme weerstand. Het is ABUS opnieuw gelukt om een baanbrekend slot te ontwikkelen. Met de Granit Super Extreme 2500 wordt een beugelslot geïntroduceerd wat dieven, zelfs met een slijpschijf, links zullen laten liggen. In een intensief ontwikkelingsproces is het beugelslot verfijnd en de weerstand aanzienlijk verbeterd.

Verbeteringen
Deze verbetering van het ‘Made in Germany’-slot werd mogelijk gemaakt door het gebruik van een speciaal materiaal van wolfraamcarbide, een van de hardste materialen ter wereld, dat vooral wordt gebruikt in de versterkte 13 mm dikke parabolische beugel en het slothuis en de aanvallen met een flexibele accuslijpschijf. De oppervlakken zijn zo verfijnd dat de flexibele schijf zichtbaar moeite heeft en extreem snel slijt, waardoor vervanging nodig is – de dief zal deze inspanning weigeren en verder gaan met iets dat gemakkelijker te openen is. “We hebben testen gedaan met verschillende slijpschijven en het slot is zeer moeilijk open te krijgen”, zegt Sven W. “Als je één kant door slijpt, is het nog niet open. De dief is verplicht om hem op 2 stukken open te doen.” Het slot is makkelijk te monteren op de fiets. Op basis van de sleutelkaart kan er één sleutel gemaakt worden, waarmee ook het batterijslot kan geopend worden.

Thuisomgeving
ABUS heeft ook oplossingen voor de thuisomgeving. De gevaarlijke punten die kwetsbaar zijn voor fietsdiefstallen in de eigen woning zijn de garage en kelder. Gesloten deuren en poorten suggereren soms veiligheid, maar worden snel opengebroken door professionals. Wie thuis zijn waardevolle fiets veilig wil vergrendelen en ontgrendelen, kan gebruik maken van het nieuwe ABUS Bike Holder muuranker (WBA 65). Dit beveiligingssysteem is zowel een muurbeugel als muuranker met de beste diefstalbeveiliging. Het combineert netjes en esthetisch een muurbeugel en slot en maakt het tot een zeer veilig systeem. Het muuranker wordt gecombineerd met een houder voor een pedaal. Een andere houder voor het achterwiel zorgt voor balans en een veilige plaatsing van de fiets aan de muur.