Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000

Een geduchte concurrent voor de gevestigde namen

Het bakfietssegment wordt traditioneel gedomineerd door bekende namen zoals Urban Arrow, Riese & Müller, Gazelle, enz…, die jarenlang de standaard hebben gezet op het gebied van elektrische bakfietsen. Maar tussen deze gerenommeerde merken staat ook een krachtig Duits merk, Cube, dat met zijn jarenlange expertise in de mountainbike-, racefiets- en e-bike-sector nu ook een stevige positie wil innemen in de e-cargo markt. Cube heeft zich al lang bewezen als innovatief merk op het gebied van sportieve en elektrische fietsen, en het lijkt erop dat ze dezelfde aanpak volgen in hun benadering van de bakfietsmarkt.

Cube heeft in korte tijd een indrukwekkend gamma aan e-cargo fietsen ontwikkeld dat specifiek inspeelt op de behoeften van gezinnen en professionals. Met de lancering van de Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000, hebben ze een model op de markt gebracht dat op het gebied van technologie, comfort en vermogen absoluut in de hogere regionen van het segment thuishoort.

Het Cube Cargo-gamma: keuzes in versnelling, accu’s en kleuren!

Cube biedt momenteel vier verschillende modellen aan binnen hun e-cargo fiets gamma. De belangrijkste verschillen tussen deze modellen zijn te vinden in de keuze van accu’s en versnellingen. De mogelijkheid om te kiezen voor een enkele 500Wh-accu of een dual 1000Wh-systeem (2 accu’s van 500Wh) maakt Cube aantrekkelijk voor verschillende soorten gebruikers, van mensen die korte stadsritten maken tot degenen die grotere afstanden willen afleggen zonder zorgen over het opladen. Daarnaast kunnen kopers kiezen tussen een Shimano Deore 10-speed derailleursysteem of de traploze Enviolo-naafversnelling, afhankelijk van hun voorkeur voor schakelen en het type terrein waar ze voornamelijk mee te maken hebben.

Het ontwerp: een robuuste en praktische constructie

Wat meteen opvalt aan de Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000 is het strak afgewerkte ontwerp. De gelaste aluminium frameconstructie is niet alleen visueel aantrekkelijk met zijn egale, naadloze afwerking, het  biedt ook een robuuste basis voor zware lasten. Met een gewicht van 49,5 kg en een indrukwekkend laadvermogen van 220 kg, waaronder een maximum van 60 kg in de bak, is de Cube Cargo een werkpaard dat klaar is voor elke taak, of het nu om het vervoeren van kinderen, boodschappen of professionele ladingen gaat.

De laadbak zelf is voorzien van een dikke laag EPP-schuim, wat niet alleen bescherming biedt aan de inhoud, maar ook zorgt voor extra isolatie en demping tijdens het rijden. Dit materiaal is slijtvast en licht van gewicht, ideaal voor intensief gebruik. De bak biedt een ruime inhoud van 200 liter, wat meer dan voldoende is voor het vervoeren van grotere voorwerpen.

Wielen en comfort: stabiel en veelzijdig rijden

De Cube Cargo Sport maakt gebruik van twee verschillende wielmaten: een 20″ voorwiel en een 27,5″ achterwiel, beide uitgerust met Schwalbe Pick-Up Super Defense banden. Deze opstelling zorgt voor optimale stabiliteit en controle, terwijl de dikkere banden zorgen voor extra rijcomfort, zelfs op ruwer terrein. Wat deze fiets echt onderscheidt, is het ingenieuze stuursysteem dat onder de bak is gemonteerd, waardoor het stuurgevoel zeer direct en precies is. Dit maakt het manoeuvreren met de Cube Cargo verrassend gemakkelijk, zelfs in drukke stedelijke omgevingen.

Voor extra rijcomfort heeft Cube de fiets uitgerust met een Suntour Mobie Cargo voorvork met 80 mm veerweg, wat helpt om schokken van oneffenheden in de weg te absorberen. Deze vering, gecombineerd met de bredere banden, zorgt voor een zeer comfortabele rit, zelfs bij zwaardere belading.

Verstelbaarheid: praktische oplossingen voor dagelijks gebruik

Een van de meest praktische functies van de Cube Cargo Sport is de mogelijkheid om de zadelhoogte en de stuurhoogte snel en eenvoudig aan te passen zonder dat je gereedschap nodig hebt. Met een handige hendel kan het zadel gemakkelijk hoger of lager worden gezet, en het stuur is dankzij het Speedlifter Classic-systeem net zo eenvoudig aan te passen. Deze functies zijn ideaal wanneer verschillende gebruikers de fiets gebruiken of als je snel wilt schakelen tussen comfortposities voor lange en korte ritten.

Aandrijving: kracht en veelzijdigheid met Shimano Deore en Enviolo-optie

Voor de aandrijving is de Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000 uitgerust met een Shimano Deore 10-speed derailleursysteem. Dit biedt soepele en precieze schakelingen, wat vooral in heuvelachtige gebieden een enorm voordeel is. In onze tests bleek dit systeem snel te reageren, waardoor het gemakkelijk is om zonder haperingen over te schakelen naar een lagere versnelling wanneer je een steile helling opgaat. Voor degenen die een nog meer onderhoudsvriendelijke oplossing willen, biedt Cube ook een variant met een Enviolo traploze versnellingsnaaf. Deze biedt een naadloze overgang tussen versnellingen, wat het fietsen nog eenvoudiger en comfortabeler maakt, vooral in stedelijke omgevingen.

Bosch Cargoline motor: krachtig en onopvallend geïntegreerd

De Bosch Cargoline motor van de vierde generatie vormt het hart van de Cube Cargo Sport. Met een koppel van 85 Nm biedt deze motor een zeer krachtige ondersteuning, zelfs wanneer je met volle lading of op steile hellingen rijdt. Wat opvalt, is hoe subtiel de motor in het frame is geïntegreerd, waardoor het design van de fiets strak blijft. De motor biedt niet alleen brute kracht, maar zorgt ook voor een vloeiende rijervaring. In combinatie met de mogelijkheid om te kiezen voor een enkele 500Wh accu of een dual 1000Wh setup, biedt de Cube Cargo Sport een uitstekende actieradius die afhankelijk van de omstandigheden en lading gemakkelijk 100 km of meer kan bedragen.

Conclusie: Cube zet een indrukwekkende stap in de e-cargo markt

Na onze testrit met de Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000 kunnen we concluderen dat Cube zichzelf meer dan bewezen heeft in het bakfietssegment. Deze fiets biedt een aantrekkelijke combinatie van kracht, comfort en praktische toepassingen. Met zijn robuuste en toch elegante ontwerp, doordachte details zoals het gereedschapsloze verstelbare zadel en stuur, en een indrukwekkende laadcapaciteit van 220 kg, is de Cube Cargo Sport geschikt voor een breed scala aan gebruikers, van gezinnen tot professionals.

De aandrijving met de Shimano Deore 10-speed of de optionele Enviolo traploze versnelling, gecombineerd met de krachtige Bosch Cargoline motor, zorgt ervoor dat deze bakfiets moeiteloos door stedelijke gebieden of heuvelachtig terrein navigeert. Dankzij de vering en bandenconfiguratie levert de fiets ook een comfortabele rit, zelfs met zware belading.

Cube laat zien dat het in de e-cargo markt een geduchte concurrent is voor gevestigde merken zoals Urban Arrow, Gazelle en Riese & Müller. Met een breed scala aan aanpassingsmogelijkheden en een hoog niveau van rijcomfort biedt de Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000 een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare, veelzijdige en krachtige e-cargo fiets.

De Cube Cargo Sport Dual Hybrid is zonder twijfel een e-cargo fiets die je moet testen om te ervaren hoe goed hij in de praktijk presteert!

Een Cube Cargo kan je krijgen vanaf:

Cube Cargo Hybrid 500   4199€

Cube Cargo Sport Hybrid 500   3999€

Cube Cargo Dual Hybrid 1000   4699€

Cube Cargo Sport Dual Hybrid 1000   4499€

9/10!

www.cube.eu