Cannondale Cargo Bikes: Innovatie in Duurzame Mobiliteit

Cannondale is wereldwijd een toonaangevende naam in high-performance fietsen en accessoires. Met een rijke geschiedenis in baanbrekend ontwerp en kwaliteitstechniek heeft Cannondale een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van wielrennen en mountainbiken. Maar Cannondale is meer dan alleen een merk voor de sportieve fietser. Het bedrijf heeft zich de laatste jaren sterk gericht op het E-urban segment en heeft zijn aanbod nu uitgebreid met innovatieve elektrische Cargo E-bikes. De missie van Cannondale is simpel: hoogwaardige producten creëren die het leven verbeteren en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Een Revolutie in E-Urban Mobiliteit

Cannondale heeft zich altijd onderscheiden door innovatie en technologische vooruitgang. Al in 2009 werkte Cannondale samen met Bosch aan de ontwikkeling van hun eerste e-bike aandrijfsysteem. Sindsdien is het assortiment e-bikes aanzienlijk uitgebreid. Met modellen zoals de luxe Mavaro Neo voor woon-werkverkeer en de lichtgewicht Tesoro Neo Carbon voor performance-georiënteerde rijders biedt Cannondale e-bikes voor elke stedelijke situatie.

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar duurzame mobiliteitsoplossingen, lanceerde Cannondale eind vorige zomer de Cargowagen en Wonderwagen, twee elektrische Cargo bikes die ontworpen zijn om alles te vervoeren wat je nodig hebt, van kinderen tot boodschappen, met gemak, comfort en plezier.

De Nieuwe Standaard in Cargo Bikes: Cargowagen en Wonderwagen

Cannondale’s toevoegingen aan het e-bike assortiment, de Cargowagen en de Wonderwagen, belichamen de kernwaarden van Cannondale: innovatie, duurzaamheid en prestaties.

De Cargowagen is een krachtige en veelzijdige elektrische fiets die een kleine ecologische voetafdruk combineert met een groot laadvermogen. Dit model, gebaseerd op de eerste generatie Cargowagen, biedt een indrukwekkende capaciteit van 200 g, een krachtige Bosch Cargo Line motor (85 Nm) en een duurzame 725h accu, waardoor het ideaal is voor gezinnen die hun auto willen vervangen door een milieuvriendelijker alternatief. De fiets biedt niet alleen praktisch gemak, maar ook een uitzonderlijke rijervaring dankzij de Enviolo Heavy Duty transmissie en hydraulische schijfremmen voor betrouwbare prestaties in alle weersomstandigheden.

De Wonderwagen is ontworpen met het hele gezin in gedachten. Deze krachtige elektrische bakfiets biedt ruimte voor kinderen, boodschappen of vrijwel alles wat je wilt vervoeren. Met een stabiele constructie, een grote actieradius en flexibele configuraties maakt de Wonderwagen elke rit leuker voor iedereen. Het model uit de eerste serie heeft een lage instap, grotere actieradius dankzij de 725Wh accu en is voorzien van 20inch wielen voor extra stabiliteit en rijcomfort, zelfs bij volle belading. Bovendien is de fiets uitgerust met geavanceerde functies zoals geïntegreerde verlichting, een stevig  dubbele standaard en een hoogwaardig remsysteem.

Waarom Elektrische Cargo Bikes?

Waarom richt een merk dat bekend staat om high-performance fietsen zich op elektrische bakfietsen? Het antwoord is simpel: omdat Cannondale gelooft in het creëren van producten die het leven beter maken. Elektrische bakfietsen bieden tal van voordelen ten opzichte van auto’s: ze zijn gezonder, goedkoper, beter voor het milieu en – laten we eerlijk zijn – veel leuker.

De ontwikkeling van cargo bikes sluit aan bij de snel veranderende wereld om ons heen. Steden en dorpen worden drukker, vervuiling neemt toe, en mensen zoeken naar efficiëntere manieren om zich te verplaatsen. De elektrische bakfietsen van Cannondale bieden een duurzame oplossing voor deze uitdagingen door het verminderen van de behoefte aan auto’s en het vergemakkelijken van het dagelijks transport.

Productoverzicht: Wat Maakt de Cargowagen en Wonderwagen Uniek?

Beide modellen zijn voorzien van hoogwaardige materialen en de meest geavanceerde technologieën. Enkele belangrijke kenmerken van de Cargowagen zijn:

  • Frame: Aluminium SmartForm C2 Alloy met een lage instap voor gemakkelijke toegang, interne kabelgeleiding, en een geïntegreerde achterdrager met een draagvermogen van 80g.
  • Motor en Accu: Krachtige Bosch Performance Line Cargo motor (85 Nm) met een Bosch Powerpack van 725 Wh voor een lange actieradius.
  • Remmen en Vering: Shimano MT420 ydraulische schijfremmen met 4 zuigers voor optimale remprestaties en een hoogwaardige voorvork met 80mm veerweg voor extra comfort.
  • Accessoires: Uitgerust met spatborden, een heldere LED koplamp, een stevige standaard, en vele mogelijkheden voor personalisatie met accessoires zoals bagagerekken, een kinderzitje en een kofferbak.

De Wonderwagen onderscheidt zich door zijn gezinsvriendelijke ontwerp dat veiligheid en comfort biedt:

  • Ruime Cabine: Twee comfortabele zitplaatsen met verstelbare vijfpuntsgordels, hoge zijwanden voor extra bescherming, en een optionele regenhoes om kinderen en vracht droog te houden.
  • Flexibele Configuraties: Achterdrager geschikt voor een extra kinderzitje of andere accessoires.
  • Geavanceerde Technologie: Bosch Cargo Line motor, Enviolo Pro stepless manual twist shifter en een veiligheidsradar om naderende voertuigen te detecteren.

De Toekomst van Duurzaam Transport

Met de lancering van de Cargowagen en de Wonderwagen zet Cannondale een nieuwe standaard in de wereld van elektrische bakfietsen. Deze fietsen combineren het prestatiegerichte erfgoed van het merk met moderne technologie en duurzaamheid, waardoor ze een ideale keuze zijn voor gezinnen en stedelijke avonturiers. Voor iedereen die op zoek is naar een praktische, milieuvriendelijke en plezierige manier om zich te verplaatsen, bieden deze e-bikes de perfecte oplossing.

Ben je klaar om de overstap te maken naar een elektrische Cargo fiets ? Bezoek Cannondale voor meer informatie en ontdek hoe de Cargowagen en Wonderwagen jouw dagelijkse leven kunnen transformeren.

www.cannondale.com/en-nl/bikes/electric/cargo-neo-family