Polestar onthult limited edition elektrische mountainbike die naadloos aansluit bij het SUV-assortiment

GÖTEBORG, ZWEDEN – 24 September 2024. Polestar en Allebike onthullen een elektrische mountainbike in beperkte oplage, die past bij Polestar’s assortiment van elektrische SUV’s: de Polestar 3 en Polestar 4.

De“Allebike Elize Polestar Engineered” is de tweede mountainbike die gezamenlijk is ontwikkeld en ontworpen door Polestar en de Zweedse high-end fietsenfabrikant Allebike. De volledig geveerde elektrische mountainbike is uitgevoerd in de Polestar-exterieurkleur Space, met dempers en details geverfd in de kenmerkende Polestar-kleur Swedish Gold. De Öhlins RXF38 m.2 29 Air Suspension met 170 mm veerweg (voorste demper) en de TTX2Air met 160 mm veerweg (achterste demper) zijn specifiek afgestemd om een spannende rit en uitstekende offroad-capaciteiten te garanderen voor de elektrische mountainbike, net zoals bij de elektrische prestatie-SUV’s van Polestar.

Het op maat gemaakte harde frame van met koolstofvezel versterkt polymeer biedt een solide en responsieve rijervaring, ontwikkeld voor trail- en endurotracks. Een mullet-opstelling en een vlakke stuurhoek van 64 graden zorgen voor uitstekend vertrouwen voor de gebruiker en wendbaarheid bij het bergaf rijden, terwijl de kracht van de Shimano EP8 motor, aangedreven door een 750 Wh batterij, extra ondersteuning biedt bergop. Een elektrische dropper post en eletronische schakelsystemen zijn standaard uitgerust bij dit model, evenals de nieuwste technologie met Shimano Auto shift.

De Allebike Elize Polestar Engineered is verkrijgbaar in de Polestar Additionals webshop voor EUR 8.900 en wordt geleverd door Allebike.

Ontdek meer op https://additionals.polestar.com/