Q36.5 PRESENTEERT DE NIEUWE HERFST/WINTER COLLECTIE 2024THE TOOLS OF THE TRADE

De technische fietskleding zijn de “instrumenten van het vak”, om het aankomend seizoen aan te kunnen. Extreem innovatieve stoffen, coupures die de vormen van het lichaam volgen en nieuwe kleuren.

Bolzano (Italië), 17 september 2024Q36.5, marktleider in technische fietskleding, presenteert de nieuwe herfst/winter collectie: The Tools of the Trade.

De nieuwe collectie heet “The Tools of the Trade”, ofwel, “de instrumenten van het vak”, die voor elke fietser onmisbaar zijn tijdens zware herfst- en winterritten.

Alle kledingstukken van Q36.5 worden ontworpen en ontwikkeld in het hard van de Dolomieten en worden binnen een straal van 350 km van Bolzano geproduceerd. Q36.5 biedt technische producten, die comfortabel zitten en geschikt zijn voor fietsers onder verschillende weersomstandigheden en typen terrein.

De producten van Q36.5 worden met de hand gemaakt door de beste vakmensen die gebruik maken van stoffen van de hoogste kwaliteit. Daardoor bieden ze niet alleen optimale prestaties, maar zijn ze ook bestendig tegen slijtage en het weer. Q36.5 is pionier in het ontwikkelen van innovatieve stoffen en is altijd op zoek naar een grondig begrip van de relatie tussen lichaamstemperatuur en sportprestatie. Dankzij rigoureus testen zijn we erin geslaagd stoffen te ontwikkelen met eigenschappen die optimaal thermisch comfort garanderen. Dit ondersteunt de atleet en beschermt de gezondheid van alle fietsers. De naam van het merk is ontleend aan de Q van het Latijnse “quaerere”, wat onderzoeken betekent en 36.5, de ideale lichaamstemperatuur in °C van een gezond lichaam. Het behouden van een optimale lichaamstemperatuur geeft de mogelijkheid om optimaal te presteren en beschermt tegelijkertijd de gezondheid van de atleet.

De collectie is nu online beschikbaar op q36.5.com en in de betere fietswinkels.

Hieronder volgt een beschrijving van de technische details van de kopstukken van de collectie.

Dottore Hybrid Que fietsshirt met lange mouwen
Onder de kopstukken van het nieuwe seizoen is de derde generatie van het innovatieve Dottore Hybrid Que shirt met lange mouwen, die samen met de nieuwe bodywarmer, de Dottore Hybrid leggings of fietsbroek, en het technisch ondergoed de perfecte kit is voor fietsritten in de herfst en het begin van de winter.

Dit shirt is ontworpen voor maximale veelzijdigheid onder veranderlijke weersomstandigheden en onmisbaar in de herfstgarderobe van elke fietser.

De nieuwe Dottore Hybrid Que maakt gebruik van een opbouw gebaseerd op lichaamsmapping, waarbij drie verschillende stoffen strategisch worden gepositioneerd om in te spelen op de specifieke behoeften van elk deel van het lichaam:

  • De Pinstripe stof van de achterzijde is licht en ademend, het zorgt voor goede ventilatie en houdt de rug van de atleet droog, ook tijdens de zwaarste inspanningen;  
  • De innovatieve UF Hybrid stof, gepositioneerd op de borst en de armen, biedt een beschermde barrière tegen wind en de elementen;
  • Het zachte fleece aan de binnenkant isoleert de gevoeligste zones, zoals de buik, van de kou.

Deze innovatieve combinatie van materialen maakt dit shirt bijzonder veelzijdig en geschikt voor de eerste koude dagen.

Dottore Hybrid Bib korte fietsbroek
De Q36.5 Dottore Hybrid Bib Shorts is de complete oplossing voor fietsers die op zoek zijn naar comfort, bescherming en veelzijdigheid van fietskleding. Het biedt de vrijheid van beweging die je verwacht van een lichte zomerbroek, maar garandeert ook thermische bescherming tegen de laagste temperaturen, dankzij de bedrijfseigen materialen van Q36.5.

Deze fietsbroek is geboren uit de professionele eisen van het Q36.5 Pro Team, in het bijzonder voor de klassiekers van het noorden zoals Parijs-Roubaix en de ronde van Vlaanderen. Ze zijn ontwikkeld om hetzelfde gevoel en prestatie te geven als de zomervarianten, ook in de koudste omstandigheden. Ze zijn ideaal voor wie niet wil inleveren op comfort en bewegingsvrijheid in de koudste maanden van het jaar.

Gregarius winterjack
Voor de koudste temperaturen lanceert Q36.5 het nieuwe Gregarius winterjack.

Dit innovatieve softshell jack is een revolutie in de wereld van fietsjacks dat de standaarden van de sector herdefinieert. Dankzij de innovatieve niet-gelamineerde tweelaagsstof, worden de zones van het lichaam die het meest blootgesteld zijn aan de elementen, zoals de onderbuik en de onderarmen, beschermd tegen weer en wind, maar is het shirt tegelijkertijd optimaal ademend. Het resultaat is een licht en comfortabel kledingstuk, dat uitmuntende thermoregulering en ongeëvenaarde vochtregulering biedt.

Voor een compleet winter-outfit kan het jack gecombineerd worden met de Gregarius winterleggings, het technisch ondergoed 4 en de handschoenen en overschoenen.

Thermische winterhandschoenen
De thermische winterhandschoenen zijn speciaal ontwikkeld voor optimale thermische bescherming en waterdichtheid. Gelamineerd membraan en de UF Air Insulation Plus isolatiemateriaal, werken samen om maximaal comfort en prestatie te bieden, ook in de meest extreme weersomstandigheden.

Base Layer 4
Het Q36.5 technische ondergoed Base Layer 4 met lange mouwen, biedt dankzij de innovatieve opbouw zonder stikwerk en met hoogwaardige stof, een uitmuntend thermisch comfort en optimaal ademend vermogen, ook op de koudste dagen. De Emana® draad met holle vezels is geïntegreerd in de stof, waardoor het functionele isolatie en buitengewoon thermisch comfort garandeert. Bovendien houdt het de huid droog en de temperatuur constant tijdens fysieke inspanningen.