NMBS installeert fietsherstelzuilen aan haar stations

NMBS breidt tegen 2032 het aantal fietsenstallingen aan haar stations fors uit in het kader van haar multimodaliteitsstrategie (+30% tot 164.000 plaatsen). In die context worden de fietsenstallingen aan een aantal stations ook met fietsherstelzuilen – die over een fietspomp en diverse tools beschikken – uitgerust om gemakkelijk fietsen te kunnen herstellen.

NMBS richt haar stations in als vlotte intermodale hubs, waar reizigers gemakkelijk van het ene vervoersmiddel op het andere kunnen overstappen (tweewieler, bus, tram, metro, auto). Reizigers krijgen nu de middelen ter beschikking om een defect aan de fiets zo snel mogelijk te kunnen herstellen.

Aan de stations van Duffel en Edingen zijn dergelijke fietsherstelzuilen al geïnstalleerd.

In de periode augustus-september worden dergelijke fietsherstelzuilen in Vlaanderen, Wallonië en Brussel geïnstalleerd. In Vlaanderen gaat het om: Beveren, Blankenberge, Bouwel, Essen, Geraardsbergen, Herentals, Ieper, Izegem, Landen, Lichtervelde, Mechelen-Nekkerspoel, Ninove, Noorderkempen, Sint-Genesius-Rode en Wetteren. In Brussel gaat het om Etterbeek en Jette.